† Your memories Forum Index
Author Message

<  Despre viata si moarte  ~  Ai grija sa nu gresesti!

administrator
Posted: Wed May 02, 2007 11:00 am Reply with quote
Forum Administrator Joined: 01 Jan 1970 Posts: 76
Ai grija sa nu gresesti!

Toti am citit sau auzit in cursuri ca scopurile, obiectivele, trebuie formulate in termeni pozitivi. Ce se intampla daca le formulezi in termeni negativi? Ce se intampla daca ii spui unui copil “Sa nu versi paharul cu apa”, “Ai grija sa nu gresesti” ….pe ce se concentreaza atentia?... pe varsatul paharului cu apa, pe facutul greselilor, exemplul clasic din cursurile de business este “Nu te gandi la un balon rosu!” Gandul, automat, subliminal, merge exact la balonul rosu.

Cu asta invartindu-mi-se prin minte, intr-o dimineata, uitandu-ma in oglinda la semnele trecerii timpului (o formulare pozitiva pentru imbatranit) m-am gandit… ce vreau de fapt, “sa nu imbatranesc” sau “sa traiesc”? Cred ca este o diferenta adanca intre cele doua formulari. Apoi mi-am adus aminte de niste cuvinte citite undeva, pe care vi le scriu si voua mai jos.

…poate motivul pentru care oamenii se disociaza si se instraineaza de corpul lor si deci de energia vietii, pe masura ce cresc si imbatranesc, este ca a trai deplin inseamna a constientiza faptul ca esti muritor. Si se pare ca multi dintre noi traim cu o speranta magica ca daca ne abtinem de la a trai deplin, daca ne anesteziem emotional, poate nu va trebui sa murim, dar ceasul corpului nostru fizic nu se opreste, fie ca suntem sau nu suntem atenti la el. Deci daca ne temem de “trecerea timpului”, ne temem de viata si de obicei, ne temem de “trecerea timpului” pentru ca stim ca inca n-am trait viata cu-adevarat si suntem astfel intr-un cerc vicios. Oare pana cand putem amana sa traim deplin?..… poate putem, dar vrem asta?

… vi s-a intamplat sa va protejati chiar de ceea ce v-ar face fericiti?

Dorin Arion - consultant interpersonal
http://www.dorinarion.ro

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum